Turracher höhe - prvi sezonski turni smuk, 1.11.2007 ~ Outside, na zunanji strani
Outside, na zunanji strani Outside, na zunanji strani: Turracher höhe - prvi sezonski turni smuk, 1.11.2007

1. nov. 2007

Turracher höhe - prvi sezonski turni smuk, 1.11.2007

Turnosmučarska sezona se je torej čisto zares pričela in to ob vrhunskih razmerah. V Nockbergah, konkretno na Turracher h. je namreč dovolj snega. Pred kratkim je padlo precej snega, ki ga je vmesna otoplitev odlično predelala, čez pa te dni še od 5 do 15 cm pršiča. Vse to zagotavlja odlične razmere. Podlaga je trda in omogoča smučanje brez strahu za drsno ploskev smuči, čez pa ravno dovolj celca, da tudi manj izkušeni veselo vijugajo. Vse to na travnati podlagi, lahko na smučarski progi ali izven nje. Avstrijskih turnih smučarjev (teh je kar 600.000) je precej, so zelo prijazni, prvi med vzponom, ki sva ga srečala pa je bil someščan. Torej je le nekaj v tržiških genih.
Do konca počitnic izkoristimo še kakšen dan, potem pa vse do otvoritve smučišča ali poštenega snega kje drugje še nekajkrat.

VIDEO - prvi zavoji sezone (teh ne pozabiš do naslednje zime)


Turracher hoehe je od Tržiča oddaljen 106 km in vsako leto ponudi prvo smuko. Samo izhodišče je na prelazu, na višini cca. 1700 m, cilj običajno vrh sedežnice na Kornocku 2205, če so razmere pa Rinesennock 2334 m. Ker je spust relativno kratek, običajno odsmučamo še kakšno varianto ali ponovitev. Sicer pa gre za izredno lep gorski svet.

Če še niste zamenjali opreme, v ProMontano prihajajo nove kolekcije.

Vse fotke so bile posnete 1.11.2007













0 komentarjev:


Spletno gostovanje

Arhiv spletnega dnevnika

Enaa nakupi

Picasa Foto Album

World Sun Map

14-dnevna napoved

Radarska slika padavin

Vinko surprise

Google oglasi