Craft aktivno športno perilo je zakon! ~ Outside, na zunanji strani
Outside, na zunanji strani Outside, na zunanji strani: Craft aktivno športno perilo je zakon!

22. nov. 2007

Craft aktivno športno perilo je zakon!

Craft of Scandinavia – vrhunsko aktivno športno perilo

Besedilo je nastalo za objavo na spletni strani outdoor trgovine ProMontana, vendar ga velja prebrati.

Dejstvo je, da Craft aktivno perilo sodi v sam vrh, kar dokazujejo številni vrhunski športniki širom sveta. Predvsem ob prenosih zimskih športov je to zelo očitno. Moj favorit je švedski smučar Jens Bygmark.

Vsekakor pa lahko tudi na podlagi lastnih izkušenj potrdim vrhunskost Crafta. Edini problem, ki ga zaznam, je trpežnost. Neskončno dolgo imam prvi kos, ki pa je še vedno v polni uporabi in se zdi precej mlajši, kot je v resnici.

POMEMBNO: Craft perilo je v spletni trgovini ProMontana na voljo po odličnih cenah, ki so verjetno najnižje v Evropi in je ugodnejše od konkurenčnih izdelkov. V Outlet ponudbi pa so cene že skoraj smešne.
Priporočam!

OBJAVLJENO BESEDILO:
CRAFT je od leta 1977 osredotočen na razvoj oblačil, ki funkcionalno optimalno zadostujejo vsem zahtevam vrhunskega športa .

Učinkovitost je bit CRAFT filozofije; večslojni sistem je zamišljen, da uporabnika ohranja ohlajenega in suhega, kar povečuje storilnost in izboljšuje rezultat. CRAFT omogoča športnikom popolno osredotočenje na zastavljene cilje.CRAFT posluša uporabnike in ves čas preizkuša in izpolnjuje svoje izdelke.

Craft 3-slojno oblačenje
Od samega začetka je Craft aktivno udeležen pri odkrivanju, raziskovanju in razvoju tkanin, ki so zračne in odvajajo vlaga. Sad teh prizadevanj je ti. CRAFT PRINCIP, način oblačenja, ki zagotavlja najboljšo telesno mikroklimo (temperatura in vlaga ob telesu) za delovanje.
Ob intenzivni telesni aktivnosti (trening) se telo zelo znoji. Tako je prav in kaže na to, da premikamo svoje meje. Če pri tem ne nosimo športnega perila, bo znoj ostajal na koži, blokiral pore in povzročil pregrevanje telesa. Ali pa se bodo neprava oblačila spremenila v moker, hladen in težek ovoj, ki močno zmanjšuje sposobnosti.
Če uporabljamo prava funkcionalna oblačila, bo koža ostajala suha in tako bomo zmožni delovati ob svoji idealni telesni temperaturi. Vsak sloj je enako pomemben in tvori del celotne verige.

1-sloj
Je osnovni sloj, ki učinkovito odvaja vlago stran od telesa, navzven na zunanjo stran, kjer izhlapi ali preide na naslednji sloj. Za optimalno delovanje telesa je Craft perilo potrebno vedno uporabljati, neodvisno od ostalih slojev, ki jih prilagajamo vremenskim pogojem.

2-sloj
Drugi sloj zagotavlja izolacijo in toploto ter odvaja vlago in prekomerno toploto na naslednji sloj ali v okolje. Ko so temperature zraka nižje, ta sloj omogoča telesu obdržati toploto, brez omejevanja svobode gibanja.

3-sloj
Tretji in zunanji sloj ščiti pred zunanjimi vplivi in ohranja udobje, ne glede na vremenske pogoje. Povedano enostavno, ta sloj ščiti pred dežjem, snegom, vetrom in mrazom ter istočasno oddaja odvečno toploto in vlago, prejeti od predhodnega sloja.

CRAFT tehnologija

Športno specifično prileganje
Kako ljudje vrtijo svoja pedala? Kako se Tim De Boom prebija skozi zadnjih 10 km na Hawaian Iron Man tekmovanju? In kako vrhunski tekači na smučeh tečejo na svojih zahtevnih treningih?...
To so osnovna vprašanja, ki se jih zastavljajo pri Craftu, ko dizajnirajo novo kolekcijo športnega perila, ki natančno ustreza uporabi. Oblikovalski studio in laboratorij sta napolnjena z vzorci in idejami, kar na prvi pogled deluje kot kaos. Vendar, v tej navidezni zmedi je ogromno kreativnosti in znanja o ergonomiji športa.
Pri Craftu dobro vedo, da je npr. za oblikovanje optimalnega oblačila za kolesarje, bistveno poznavanje relacije med ramo in kolkom. Ali npr. pri teku na smučeh, je bistveno poznavanje soodvisnosti delovanja rok, ramen, kolkov in nog pri napredovanju.
Vse to znanje se rezultira v končnem izdelku – tj. vrhunsko predoblikovana in iz najboljših materialov izdelana športna oblačila. Podrobnosti, ki tvorijo športno specifično prileganje.



Zgoščene tkanine
Zadnje čase je razvoj ti. zgoščenih tkanin močno pospešen in Craft je pri razvoju vedno stal v ospredju. Njihova najbolj zgoščena tkanina združuje Meryl in Lycro in je 4-stransko raztegljiva, prinaša pa pravo mero gostote na ravno pravih mestih.
Stabilizira gibanje telesne mase, zmanjšuje mišične vibracije in pomaga pri krčenju mišic ter tako zmanjšuje porabo energije in povečuje učinkovitost. Zgoščene tkanine se uporabljajo pri izbranih oblačilih iz Elite kolekcije.

Body mapping
Bistveno pri ustvarjanju optimalne mikroklime je poznavanje telesnih področij znojenja. Vedenje, kje se športniki potijo najbolj, Craftu omogoča, da kreira oblačila tako, da je do teh področij telesa, kar najbolj omogočen dovod zraka, kar preprečuje pregrevanja telesa. V sodelovanju z German Sports University, so pri Craftu odlično spoznali kroženje krvi in potencialne točke pregrevanja. To znanje se npr. uporablja pri všivanju prezračevalnih mrežic.

Design
Športu specifično prilagajanje, pravilna ventilacijska območja, natančni šivi in optimalne tkanine, so vključeni v oblikovanje športnih oblačil. Premišljene kombinacija lastnosti in barve, popeljejo športnika v željeno stanje duha. Oblačila in perilo Craft slonijo ergonomski popolnosti. Oblikovanje, prileganje in materiali so združeni v popolno harmonijo, ki uporabnike popelje v pripravljenost.

Ergonomija
Skozi mnoga leta, so pri Craftu kopali globoko, da so razumeli potrebe tako vrhunskih športnikov kot tudi rekreativcev. Preiskali so gibanje, telesne toplotne točke in preučili potenje. Obsežno znanje o delovanju telesa pri intenzivnem športu, daje kolektivu Craft veliko samozavest pri razvoju, vendar pa tudi zavedanje, da nič ni večno.
Načini teka, kolesarjenja, smučanja in drugih aktivnosti se neprestano razvijajo, enak pa je tempo zahtev športnikov po ergonomskih oblačilih. Izziv, zadovoljiti te zahteve, potiska razvoj in oblikovanje oblačil naprej – tkanine, ki upoštevajo prilagajanje športu, zgoščevanje, body mapping in do skrajnosti domišljeno oblikovanje so sestavni del napredka.

Tkanine in vsebina
Tkanine z učinkovitim odvajanjem vlage in s pravo mero raztegljivosti so bistvene pri ergonomsko učinkovitih oblačilih. Craftov napreden razvoj oblačil, temelji na tesnih odnosih z vodilnimi proizvajalci tkanin, kot je Gore (Gore-Tex, Windstopper,…), kjer so izbrali Craft kot glavnega partnerja pri razvoju tkanin za tek na smučeh. Ta zaupen odnos, daje Craftu priložnost direktno vplivati na razvoj novih, sofisticiranih tkanin in jim omogoča ohranjati prednost pred ostalimi.

Vrste tkanin – Craft.se

2 komentarjev:

Anonimni pravi ...
20. december 2012 ob 12:14  

Thank you for the good writeup. It in truth used to be a entertainment account it.

Look advanced to far introduced agreeable from you! However, how
can we be in contact?
Here is my web site : topografía

Anonimni pravi ...
2. januar 2013 ob 08:42  

Hi my friend! I want to say that this article is amazing, great written and include approximately all important infos.

I would like to look extra posts like this .
my site - Vietnam Airlines


Spletno gostovanje

Arhiv spletnega dnevnika

Enaa nakupi

Picasa Foto Album

World Sun Map

14-dnevna napoved

Radarska slika padavin

Vinko surprise

Google oglasi