Ogromno padavin v Karniji, na Koroškem in Vzhodnem Tirolskem ~ Outside, na zunanji strani
Outside, na zunanji strani Outside, na zunanji strani: Ogromno padavin v Karniji, na Koroškem in Vzhodnem Tirolskem

24. nov. 2007

Ogromno padavin v Karniji, na Koroškem in Vzhodnem Tirolskem


Ponavlja se stara zgodba. Ko enkrat končno dobimo padavine na južno stran Alp, z njimi pride tudi topel sredozemski zrak. In meja sneženja nad 2000 metrov! Žalostno. Sicer je nam nekoliko lažje, saj je pri nas padavin zelo malo, le streljaj proti zahodu, pa močno DEŽUJE.


Tako je samo danes čez dan padlo v Furlaniji do 270 mm padavin (do 21.ure, pa še vedno pada), zabeleženo na postaji na prelazu Piancavallo (1275m). Pa tudi sicer so količine spodobne, že v Tolmezzu 122 mm.



Na Koroškem je najbolj mokro ob meji s Furlanijo, kjer so vrednosti tudi 110 mm na Naßfeldu in 185 mm na Ploeckenpassu. Tudi tu na žalost v obliki dežja. Škoda, saj so tu odlična turnosmučarska področja.



Stanje glede možnosti turne smuke ostaja nespremenjeno. Najbljižje nam na Peci, pa v Nockbergah ter seveda v Visokih Turah - tu ponujam Pdf z opisom za Taurental nad Mallnitzem - poglej webcam za trenutne razmere. Sneg bo pomrznil, čez morebiti pade kakšnih 10 cm.



In kako kaže?

Jutri ob hladni fronti kakšen centimeter snega, potem pa hladneje in sončno. Sneženje (ne preoblino) ponovno na severni strani Alp. Če bodo vetrovi naklonjeni, pa mogoče kaj čez en teden. Padavinski izračun - temperature.

Preveri vremenske napovedi.

1 komentarjev:

Anonimni pravi ...
30. november 2007 ob 00:03  

Genijalno.... koji podatki!


Spletno gostovanje

Arhiv spletnega dnevnika

Enaa nakupi

Picasa Foto Album

World Sun Map

14-dnevna napoved

Radarska slika padavin

Vinko surprise

Google oglasi