Bomo za božične praznike rove skozi sneg kopali? ~ Outside, na zunanji strani
Outside, na zunanji strani Outside, na zunanji strani: Bomo za božične praznike rove skozi sneg kopali?

10. dec. 2008

Bomo za božične praznike rove skozi sneg kopali?

Na avstrijskem Koroškem, Vzhodnem in Južnem Tirolskem svarijo pred izjemno obilnimi snežnimi padavinami. Enako velja skoraj za celoten lok južnih Alp, od južne Švice do naših gora. Največ padavin pa se pričakuje ravno v vzhodnih Dolomitih, Karnijskih Alpah in Julijcih. Tudi po dolinah Dolomitov, Vzhodne Tirolske in zahodne Koroške pričakujejo velike količine snega in s tem povezane težave.

Nas takšen razvoj vremena zelo veseli, saj bomo v globoko zasneženi Vzhodni Tirolski (OstTirol) pričakali Božička. Upamo pa, da se do (ali vsaj) takrat vreme tudi tam stabilizira. Ta del Alp sicer slovi po obilici lepega vremena pozimi. Avstrijski snežni rekored pa je zabeležen v Sillianu (bomo le malo nad njim), kjer je pred leti v 24 urah zapadlo 180 cm snega. Verjetno ob podobni situaciji.

Za božič bomo namreč v gorski vasici Kartitsch, tik pod grebenom Karnijskih Alp in le straljaj od turno smučarskega raja Innervillgraten, ki bo očitno letošnjo sezono opravičil svoj sloves. Sneg te dni bo obogatil staro snežno odejo, ki je že sedaj izdatna in ki se je lepo stabilizirala. Veseli pa me, da bo kopanje iglujev ali kar tunelov zaradi višine snega lažje.

Schneewarnung
napoved snega za 48 ur - snežilo pa bo dlje
sosednji Obertilliach pred "velikim" snegom
napoved Kartitsch - kar 184 mm padavin, vse v obliki snega

Schneewarnung Osttirol
snow-forecast - aktualna
trend nakazuje izboljšanje

0 komentarjev:


Spletno gostovanje

Enaa nakupi

Picasa Foto Album

World Sun Map

14-dnevna napoved

Radarska slika padavin

Vinko surprise

Google oglasi