Doma je tudi lepo - na Begunjščico! ~ Outside, na zunanji strani
Outside, na zunanji strani Outside, na zunanji strani: Doma je tudi lepo - na Begunjščico!

15. feb. 2008

Doma je tudi lepo - na Begunjščico!

Da mi ne bi kdo učital nepatriotizma, ko so že takšni časi, se občasno povzpnem na kakšen domač hrib. Najraje okrog Zelenice. Pri izbiru domačih turnosmučarskih ciljev sem pa čisti lokalpatriot.

Torej, Begunjščica je te dni kar zadovoljiv cilj, smuča se do 100m od parkirišča. Sam vzpon si enostavno lahko olajšamo z žičnico, potem najbolj kar s smučmi na nahrbtniku, saj je sneg dovolj trd, ni pa leden. Hoja navzgor je enostavna.

Za spust pa se šentanski plaz zdi prava odločitev. Z malo smisla za oceno snega (z dobrim opazovanjem se da lepo odkriti tisto pravo vršno struktoro), se da tako rekoč naprekinjeno smučati po dovolj trdem snegu, ki daje odlično oporo robnikom in je grifig. Vmes pa se najde tudi nekaj pršiča. Smuča se do vstopa poti v gozd in tam še kakšnih 50-100 m. Potem pa je konec. Do avta ostaja 2-3 minute peš.

Ker vremenski modeli ne kažejo na skorajšnje padavine (pravzaprav sploh ne zaznajo padavine) in napovedujejo višje temperature, bo glede na senčno lego Zelenica še nekaj časa aktualna. V smeri Suhega rušja pa bo kmalu premalo snega.

Seveda pa ostaja meni ljuba Avstrija...

žičnica obratuje vsak dan


Srednji vrh bo še nekaj časa smučljiv
Mama Avstrija (v nekem malo sprevrženem zgodovinskem smislu pa res)
Pa ata Triglav
Domača dolina
Proti Snežniku in (glede na zimo) morju




Tudi s kamero v roki se da

0 komentarjev:


Spletno gostovanje

Enaa nakupi

Picasa Foto Album

World Sun Map

14-dnevna napoved

Radarska slika padavin

Vinko surprise

Google oglasi