Na turno smuko bo pač še potrebno počakati ~ Outside, na zunanji strani
Outside, na zunanji strani Outside, na zunanji strani: Na turno smuko bo pač še potrebno počakati

14. nov. 2008

Na turno smuko bo pač še potrebno počakati

Na Kredarici je skupno 80 cm snega, nižje zelo malo. Padavine je sicer bilo kar nekaj, vendar daleč od potrebih za snežno podlago. Kot so kazale zadnje napovedi, pa so bile padavine nekoliko obilnejše zahodno od nas. Tudi snežilo je do višje ležečih dolin. Kar nas, glede na bližino božičnih počitnic tudi veseli. Le te dni se nam ne bo dali zapeljati do tja. Snega bi bilo npr. v Obertilliachu zagotovo dovolj za turni smuk v območnju smučišča.

Bližje zna biti dovolj snega nad prelazom Mokrine/Naßfeld, seveda le za ture v območju smučarskih prog, še posebno, če bodo sneg poteptali ali začeli delati narejenega (ni umeten).
Danes so bile web kamere cel dan v megli in se ni nič videlo. Le piše da ga je na prelazu 25, padavin pa je bilo okrog 50 mm. Proti Gartenkoflu bi skoraj zagotovo moralo biti izvedljivo.

V ljubih Nockbergah je bilo padavin nekoliko manj. Na Turrachu ga bodo zagotovo poskusili ohraniti in najkasneje v ponedeljek pričeli z izdelavo narejenega (man made). Proti koncu tedna stavim na turni smuk. Pa tudi na Falkertu ga bo veter prihodnjega tedna nanosil za ograjo in v grape, kar zagotavlja varno (za smuči) neprekinjeno smuko do avta. Se že veselimo.

Sicer pa kot kažejo vremenski modeli se bo končno ohladilo. Na žalost to za nas pogosto pomeni "sončno stran Alp". Ob severnih vetrovih bo snežilo na severni strani Alp, kasneje morebiti tudi kaj pri nas. Tako da bo Obertauern aktualen za tiste z voljo do vožnje z avtom.

vsi webcam posnetki so z dne 14.11.08
Innervillgraten, Hochpustertal, OstTirol
znamenito polje pod Obertilliachom - spušča se proti 1300 nm
Obertilliach, biatlonsko središče
Thurntaler nad Sillianom, zadaj tirolska Ziljska dolina (in Kartitsch)
Thurntaler, proti Dolomitom
Thurntaler
na severu vzhodne Tirolske Sextenski Dolomiti
Praegraten, Osttirol. Visoke Ture
Vent, Oetztal
Falkert
Turracher Hoehe
napoved padavin za dva tedna - aktualna
temperature - aktualna

0 komentarjev:


Spletno gostovanje

Arhiv spletnega dnevnika

Enaa nakupi

Picasa Foto Album

World Sun Map

14-dnevna napoved

Radarska slika padavin

Vinko surprise

Google oglasi