Na Zelenici prvič v tej zimi smuka vse do Ljubelja. ~ Outside, na zunanji strani
Outside, na zunanji strani Outside, na zunanji strani: Na Zelenici prvič v tej zimi smuka vse do Ljubelja.

6. mar. 2008

Na Zelenici prvič v tej zimi smuka vse do Ljubelja.

Končno je spet snežilo. V tej zimi tako nizko/izdatno še ne.

Snega sicer ni ravno v izobilju, je pa letos vsako priložnost potrebno izkoristiti.

Snega je na Ljubelju kakšnih dobrih 30 cm, višje ga je več, je pa težko oceniti. Včeraj je namreč zelo močno pihalo in dejansko ga je na meliščih Begunjščice bolj malo ostalo. Kjer pa je, je mestoma zbit, mestoma skorjast. Vmes pa je precej poledenela podlaga. Če odmislimo tveganje kložastih plazov, zna biti iz Begunjščice kar dobro smuka, res pa, da za bolj izkušene.

Je pa v zavetrju (iz ceste pod zgornjo sedežnico) dober, precej gost celec, le prekratko je vse skupaj. Pa še veliko vej gleda ven. Za malo popestritve pa je le dovolj.

Progo na smučišču urejajo, spodaj pa ni ravno dovolj snega za brezskrbno smuko. Hitro se kakšen kamen najde. Popolnoma pa razumem upravitelje smuščiča, pošteno jim zrijemo sveže poteptano progo. Sem kar s slabo vestjo smučal po progi, kjer drugje pač ni šlo. Malo pa sem se sam pri sebi izgovarjal na subvencije občine Tržič, zaradi katerih smučišče sploh lahko živi in ki jih posredno kot davkoplačevalec tudi sam prispevam.

Glede tega problema, je v Avstriji tekla debata in gorniške organizacije so dosegle dogovor z upravitelji smučišč. Tudi mi smučajmo le ob robu, še posebno po obratovalnem dnevu, ko so proge že sveže poteptane. Če najdem avstrijski članek, ga poobjavim.

Sicer pa je kar za izkoristiti razmere, v naslednjih dneh dobo občasno padavine (največ kaže za torek), meja sneženja pa bo med 800 in 1200m.

Vse fotografije posnete 6.3.2008

Jutranji pogled na Košuto

Sveže teptano

Spihana melišča Begunjščice
pobliže

TriangelZa rušje ga ne bo dovolj
sveže "pleskano" - vsak smučar močno zrije progo
nekaj celca pa se je le našlo
vremenska za Ljubelj - samo en klik stran

1 komentarjev:

Anonimni pravi ...
10. marec 2008 ob 16:54  

See Here or Here


Spletno gostovanje

Enaa nakupi

Picasa Foto Album

World Sun Map

14-dnevna napoved

Radarska slika padavin

Vinko surprise

Google oglasi