Na Ebay po najugodnejše smuči v Evropi ~ Outside, na zunanji strani
Outside, na zunanji strani Outside, na zunanji strani: Na Ebay po najugodnejše smuči v Evropi

28. jan. 2008

Na Ebay po najugodnejše smuči v Evropi

Splet ni samo odlično informacijsko orodje, je lahko tudi zelo velika trgovina.

Resda z veliko pastmi, vendar se da z malo previdnosti kaj kupiti po več kot pošteni ceni.
Prve korake spletnega nakupovanja lahko v Sloveniji povsem varno naredimo na Enaa ali Mimovrste, zelo ugodno pa si lahko kupimo najboljše športno perilo Craft ali kakšen drug outdoor artikel iz redne ponudbe ali outleta v spletni trgovini ProMontana.

Največji izziv pa je zagotovo nakup preko Ebay-a. Tu je ponudba naravnost neverjetna, cene pogoto tudi, le ob neizkušenosti si hitro opečemo.
Ker gre za preobsežno gradivo, da bi na tem mestu podrobneje opisal postopek nakupa in bistvene oporne točke, ki zmanjšajo tveganje. Kratek članek na temo Ebaya.
Za nas je najbolj logično kupovanje na Ebay.at ali Ebay.de.


Zatorej k temi naslova, nakupu najugodnejših smuči. Vseh vrst. Pri SKI-BILEKu.


SKI-BILEK je podjetje dolgoletnega učitelja smučanja, ki zna biti največji prodajalec smuči v Evropi. Ponujajo tudi drugo zimsko in ostalo športno opremo.

Splača se kupiti artikle, ki se prodajajo avkcijsko (dražba), za dosega prave cene pa je potrebno nekaj izkušenj in potrpljenja. Naj trenutna cena ne zavede, saj v zadnjih minutah lahko bistveno naraste. Pomembno se je zavedati, da plačamo le eno računsko enoto (1 €) več, kot je bila druga najvišja ponudba. V praksi: če je drugi najvišji ponudnik ponudil 100 eur, mi pa 200 eur, plačamo le 101 eur. K končni ceni je potrebno prišteti še dostavo, ki gre na račun kupca.

Dostava pri Ski-Bileku za Slovenijo: oblačila 22€; sm. obutev 28€; smuči 32€. Dostavlja jim DHL ali nekaj podobnega.

Če naš ponos (ali imidž) prenese, priporočam nakup lanskih modelov, saj se jih da kupiti po tudi smešnih cenah. Npr. kupil sem slalomke K2 za 130€ s poštnino, redna cena je segla na 600€. In to nove smuči z garancijo.

Po nakupu nas odličen sistem Afterbuy, do katerega dostopamo preko povezave, ki jo prejmemo pa mailu, vodi skozi celoten postopek. Med tem določimo naslov za dobavo in način plačila. Plača se vnaprej, pri Ski-Bileku pri tem ni nikakršnega dvoma.


Sicer pa moramo biti pozorni na ocene prodajalca (idealno je 100% positiv). Najboljši način plačevanja pa je Paypal, mogoč pa je le pri nekaterih (število skokovito narašča). Pred nakupom se prepričamo še o možnosti dostave, saj nekateri ne pošiljajo v Slovenijo.

0 komentarjev:


Spletno gostovanje

Arhiv spletnega dnevnika

Enaa nakupi

Picasa Foto Album

World Sun Map

14-dnevna napoved

Radarska slika padavin

Vinko surprise

Google oglasi