Na Zelenico - prvič to zimo ~ Outside, na zunanji strani
Outside, na zunanji strani Outside, na zunanji strani: Na Zelenico - prvič to zimo

12. jan. 2010

Na Zelenico - prvič to zimo

Končno se da s smučmi na Zelenico. Snega je dovolj za smučanje po smučarski progi, za izven pa proti govori preveč dejstev. Najbolj skale, ki tik pod površino prežijo na žrtve. Še na progi ni povsem varno smučati.
Sicer pa -4 stopinj na Ljubelju, sneg pravzaprav dober, če bil bilo kaj podlage bi se dobro dalo smučati po precej gostem, vendar suhem celcu. Vidljivost pa bolj kilava.

čudovitih panoram se nisem nadejal

na smuko izven nisem niti pomišljal
pot v ne"znano"
problem je, da ni snežne podlage

čeprav me poleti cesta moti, se je pozimi razveselim


sveže teptano
koča sameva. Žičnice menda zaženejo v petek
zimska idila
brez očal primerne barve bi težje užival v zavijanju
sveže voženo
pogled na plaz para srce
v bistvu imamo le še kakšne štiri mesece časa

2 komentarjev:

zunaj.si pravi ...
12. januar 2010 ob 17:22  

Ko pomislim na prejšnje leto takle čas... Kako smo že veselo smučali... No, sicer pa se v Julijcih najdejo kar fini placi za smučat. Danes sem bil na Mrežcah in je na poti navzdol samo 2-3x malo škrtnilo, pa še to proti koncu. Za novo leto je bilo veliko bolj v okolici Debelega vrha, kjer je od 1700m naprej že kake pol metra podlage, na njo je pa padlo še pol metra svežega... Počasi se bo sneg nabral.

Tomaž pravi ...
12. januar 2010 ob 22:56  

Ja v bistvu je ena zelo slaba zima. Pa že sredi januarja smo! Res je nekje pod 1700 m, ali še nekoliko višje, zadnja odjuga odplaknila še tidti sneg, ki je tam bil. Tako ni krvavo potrebne podlage, ki je v naših gorah pač nujna, z izjemo kakšpnega pašnika. Jaz imam kar srečo, da smučam predvsem po Koroški. Se da. Pa na pisto grem rad, spet čez mejo. In te dni se bo začelo, ko so praznični dopustniki dokončno odšli in proge ter obprogje (offpiste) bodo samo naše...


Spletno gostovanje

Enaa nakupi

Picasa Foto Album

World Sun Map

14-dnevna napoved

Radarska slika padavin

Vinko surprise

Google oglasi