Nockberge - Falkert - turno smučanje ~ Outside, na zunanji strani
Outside, na zunanji strani Outside, na zunanji strani: Nockberge - Falkert - turno smučanje

1. dec. 2007

Nockberge - Falkert - turno smučanje

Če ne bo kakšnega konkretnega vremenskega preobrata (vremenski modeli danes nakazujejo možnost čez teden dni...), bodo najbljižji turni smuki, kakšen kilometer dlje, kot so trenutno. Dež in otoplitev pred tednom dni, je kar konkretno prizadela snežno podlago v južnih delih Nockbergov. Res pa je, da je tu padlo precej manj snega.

Falkert iz Risnernocka, 13.11.2007

Izgleda torej, da bo za smuko potrebno vsaj v osrčje Nockbergov, bolje na severno stran, če pa smo že tam, pa je smiselno kar do Nizkih Tur ali pač Visokih. Turna smuka je mogoče še iz Nockalmßtrase (kjer med tednom delajo in ni prevozna), okrog Turracher hoeha in Innerkremsa. Južneje je možno z malo iznajdlivosti (in izkušnjami) lepo turo potegniti na Falkertu, po smučišču (ne obratuje) pa iz St. Oswalda nad Bad Kleinkirchaimom (Brunnachbahn). Pa še kaj bi se našlo.


Slike so nastale 30.11.2007, na Falkertu. Sneg je precej stopilo, saj je deževalo do vrha, čez pa le malo posnežilo. Še pred dežjem, pa je veter opravil svojo (običajno) delo. Smuka sama je bila dobra in neprekinjena, za nepoznavalce terena pa precej težko izvedljiva.

Proti zahodu, spodaj St.Oswald. Odlično se vidijo snežne razmere od severa proti jugu.


1 komentarjev:

Anonimni pravi ...
2. december 2007 ob 17:26  

jooj, kriza...


Spletno gostovanje

Enaa nakupi

Picasa Foto Album

World Sun Map

14-dnevna napoved

Radarska slika padavin

Vinko surprise

Google oglasi