Planina Kofce - otroška igralnica na prostem ~ Outside, na zunanji strani
Outside, na zunanji strani Outside, na zunanji strani: Planina Kofce - otroška igralnica na prostem

16. avg. 2007

Planina Kofce - otroška igralnica na prostem

Planina Kofce v Karavankah je idealen cilj za gorniške družbe z malimi otroki. Da se visoko pripeljati z avtom, po kratkem vzponu, pa smo že na planini. Seveda so možni tudi daljši pristopi.


Torej, kako je z otroki?
Na tudi sicer izredno prijazni planini se otroci lahko posvetijo spoznavanju pašnih živali. Tu naletimo na krave, konje, koze, ovce. Pa še kakšen pes in maček. Vse živali so vajene ljudi, zato se jim lahko približamo (imam zadržek glede konjev).



Okolica nudi možnosti krajših izletov, kot je planina Šija ali vzpon do Križa. Seveda so možnosti tudi za daljše pohode. Ves čas je pot po planinah in nad njimi zelo razgledna.



Vrhunec pa se nekako ponuja v Planinskem domu na Kofcah, katerega prijazena oskrbnika Peter in njegova žena, zgledno vzdržujeta. Tik ob domu je za gorske razmere odlična igralnica na prostem. Plezalni stolp, tobogan in peskovnik.




Za otroke je očitno dobro preskrbljeno in lahko jim pričaramo čudovit dan v naravi. Bistvo ponudbe pa se skriva v kuhinjskih loncih. V domu pripravljajo tako dobro hrano, da jo jim lahko zavidajo mnoge gostilne z domačo hrano. Še posebno za štruklje dam roko v ogenj. So zakon, kot mnogo drugega.








0 komentarjev:


Spletno gostovanje

Enaa nakupi

Picasa Foto Album

World Sun Map

14-dnevna napoved

Radarska slika padavin

Vinko surprise

Google oglasi